De schoonheid van de ramen wordt niet alleen benadrukt door de zorgvuldig gekozen kleur, maar ook door een passende selectie van aanvullende opties. Als een van de elementen die voor individualiteit zorgen, kunt u kiezen uit verschillende decoratieve ruiten, glas-in-lood, op kleur afgestemde vensterbanken of handgrepen in indrukwekkende vormen en kleuren. De functionaliteit kan daarentegen worden verhoogd door optimaal glas pakket.

Glas Enkele Beglazing

Een glasformaat dat wordt gebruikt in scheidingswanden, glazen deuren, balustrades of balkons. Enkele beglazing maakt het mogelijk verschillende soorten glas te gebruiken, waaronder veiligheidsglas van gelaagd glas VSG en gehard glas ESG.

Pakket Dubbel Glas – HR ++

Een beglazingseenheid met één kamer, bestaande uit twee ruiten. Het is een norm voor basis raam- en deursystemen. In de ruimte tussen de ruiten, gecreëerd door het afstandsframe, bevindt zich voornamelijk argon (90%), waardoor de warmteoverdrachtscoëfficiënt Ug nog verder daalt. Ug = 1.0

Pakket Triple Glas – HR +++

Drie glasbladen die door afstandhouders met elkaar zijn verbonden en waarvan er twee zijn bekleed met een coating met lage emissiviteit. Drie dubbele beglazing zorgt voor betere isolatie, waardoor warmteverlies wordt verminderd en de energie-efficiëntie van het huis wordt verbeterd. Het verbeterde thermische rendement van het driedubbele glas draagt bij aan energiebesparing en kan leiden tot lagere energiekosten. Drie glaslagen verminderen het binnendringen van geluid van buitenaf, waardoor een rustiger en comfortabeler binnenklimaat wordt gecreëerd. Ug ≤ 0.7


Decoratief glas

Decoratief glas is de perfecte keuze voor ramen, deuren en scheidingswanden. Afhankelijk van het gekozen type of patroon kan het niet alleen de privacy verhogen, maar ook het interieur opfleuren waardoor het optisch ruimer wordt, wat nog een van de voordelen is.

Frosted glas is verkrijgbaar in 3 versies. Het matglaseffect kan worden bereikt door PVB-matte folie te gebruiken (in VSG-glas), door één van de oppervlakken met zuur te etsen (Satinovo) en door zandstralen. Elk van de beschikbare versies heeft een andere tint en toepassing. Door het gebruik van zandstraaltechniek, op doorschijnend of getint glas, is het ook mogelijk een door de klant ontworpen ontwerp te produceren of een keuze te maken uit het kant-en-klare gamma van EkoVitre panelen. 

VSG gekleurd glas – geeft architecten en ontwerpers volledige creatieve vrijheid. Wij bieden transparante, semi-transparante of niet-transparante kleurvoorstellen aan, met verschillende intensiteiten. Naast de erkende kleurentechnologie bieden alle lagen de traditionele voordelen van gelaagd glas. Alle gekleurde tussenlagen zijn gemaakt van hitte- en lichtbestendige pigmenten voor weerstand tegen vervaging. 

ESG gekleurd glas – is ondoorzichtig glas waarvan de kleur wordt verkregen door een laag email aan één zijde van het glasblad aan te brengen. Gehard glas met de aanduiding emaliet/seraliet is verkrijgbaar in een brede waaier van RAL-kleuren. Glas kan worden versmolten, gelamineerd, in gaten en vormen gesneden. Het is ook mogelijk patronen te maken door zeefdruk met mineraal email. Een kant-en-klare standaardreeks van patronen is beschikbaar, maar op speciale bestelling is het ook mogelijk om individuele patronen te produceren, ontworpen voor een specifiek project. Geëmailleerd glas vormt geen perfecte coating. Dit betekent dat bij voldoende licht en zonder een volledige scheidingswand direct achter het glas, strepen en doorschijnende stippen zichtbaar kunnen zijn. 

Brandwerend glas

Brandwerend glas verkrijgbaar in EI30 (20 mm dik) of EI60 (25 mm dik). Het brandglas wordt gevormd door ruiten van gehard glas met daartussen een doorzichtige hydrogel. Het brandglas kan worden aangevuld met een afstandhouder en een traditionele ruit om een dubbele beglazing van verschillende dikte met brandwerende eigenschappen te vormen.

Geluidsisolerend glas

Het akoestisch comfort in een ruimte verhogen is mogelijk dankzij de verschillende oplossingen die wij aanbieden. De belangrijkste daarvan zijn de constructie van een isolerende beglazingseenheid op basis van een asymmetrische glasdikte in een dubbele beglazingseenheid en het gebruik van gelaagd glas met een speciale akoestische folie. Beide oplossingen resulteren in verschillende manieren om de kenmerken van akoestische golven te veranderen, zodat het voor het bereiken van de hoogste waarden van geluidsdemping aanbeveling verdient beglazingen te kiezen die beide kenmerken hebben.

Veiligheidsglas

Gelaagd en/of gehard glas zorgt voor meer veiligheid. Hun weerstand tegen perforatie of breuk is afgestemd op de eisen van de klant.

 VSG (Verbund Sicherheits Glas – gelaagd veiligheidsglas), vermindert op doeltreffende wijze het risico op inbraak en diefstal. Bij breuk blijft het glas aan de folie vastzitten, zodat het onwaarschijnlijk is dat iemand in de buurt gewond raakt. De polyvinylbutyral (PVB)-folie maakt het ook moeilijker om door het glas heen te breken. Veiligheidsglas conform EN 356 kan worden besteld met PVB-folies, die een classificatie kunnen hebben van P1A met 33.2 glas, tot P8B met 28mm VSG veiligheidsglas. 

ESG-glas (Einscheiben Sicherheitsglas, d.w.z. gehard veiligheidsglas). Dankzij de hardingsmethode wordt glas gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen breken of versplinteren, en tegen temperatuurschommelingen. Anderzijds leidt het bij breuk tot het breken van het glas in kleine deeltjes met stompe randen, waardoor het risico op verwondingen tot een minimum wordt beperkt. 

Afhankelijk van de gekozen dikte, heeft veiligheidsglas verschillende klassen volgens EN 12600 en/of EN 356.

Glas met regelbare transparantie – Digi Glass

Digi Glass is een oplossing voor het uitbreiden van de functionaliteit van glas door veranderen onmiddellijk hun transparantie. Van volledige transparantie tot perfecte ondoorzichtigheid in minder dan 1 seconde.

 Digi Glass kan worden verdeeld in maximaal 5 panelen en in een oogwenk veranderen van volledig transparant glas naar volledig melkachtig. De terugkeerverandering is eveneens onmiddellijk. De panelen worden bediend met een handige afstandsbediening of mobiele app. Intelligent Digi Glass – Privacy binnen handbereik In kantoorruimten creëert intelligent glas extra projectieruimten en de vertrouwelijkheid van vergaderingen in ruimtes achter glazen wanden. 

De intelligente beglazing werkt goed in woningen. Zij kunnen ten alle tijden privacy geven in de badkamer, op elk gewenst moment. Ze helpen ook om de hoeveelheid binnenvallend licht te regelen. De oplossing is energiezuinig en volkomen veilig: 1 m2 Digi Glass verbruikt slechts 1 watt energie en wordt gevoed door een laag voltage van 48 volt. Gebruik slimme beglazing in uw ruimtes en vind verbazingwekkende nieuwe toepassingen.